We plaatsen het muurprofiel tegen uw gevel. We doen dit met een zeer goede kit afkitten met een laag van 3 mm tot maximaal 4 mm.

In de meeste gevallen is dit voldoende om het waterdicht te krijgen. Mocht dit niet het geval zijn. Dit kan aan de volgende oorzaken liggen:

Wij kunnen aan de gevelzijde geen garantie geven op het afkitten van de hechting tussen de muur en de veranda:

De waterdichtheid is afhankelijk van de staat van de stenen en uw voegwerk. De buitenste stenen van een woning zijn namelijk zo ontworpen dat ze vocht opnemen. Als het watergehalte meer is dan de steen kan op nemen dan zal het water via de steen naar beneden lopen. Dit kan niet voorkomen worden door te kitten.

Wanneer u gekozen heeft voor een 16 mm polycarbonaat spie:

Deze spie wordt gekit met max. 3 mm, waar het mogelijk is. U dient er welrekening mee te houden dat deze spie alleen bedoeld is om de opening naar uw buren toe af te dekken. De spie is niet water en tocht vrij.

Wanneer u gekozen heeft voor volledig dicht met 16 mm polycarbonaatplaten:

De polycarbonaat platen worden ook gekit met max. 3 mm, waar dit mogelijk is. U dient er wel rekening mee te houden dat deze platen wel wat wind en regen tegenhouden, maar het is nooit volledig water en tocht vrij. De water en wind dichtheid is zeer afhankelijk van de ligging van uw woning en hoeveel regen er op deze zijde staat. Wilt u dit wel, dan adviseren wij u om volledig dicht met vast glas + glazenspie te nemen.

 

Antwoord
1
Goedendag Paula hier waar kan ik u mee van dienst zijn?